maanantai 9. syyskuuta 2013

Paahteiset pikkuleivät

Työkaveri tarjosi kesällä Vilhelmiina pikkuleipiä. Iso korillinen tyhjeni pöydältä hetkessä. Kyselin ohjetta ja hän neuvoi etsimään netistä. Helppoja ja aina kuulemma onnistuvat. Kokeilin Pirkan ohjetta. Sitä muuntelemalla on Vilhelmiinoista tullut meidän perheen lemppareita. 

Tällä kertaa käytin vaahterasiirappia, joka antaa hiukan paahteisen maun. Annoksesta tulee kaksi pellillistä, joista tällä kertaa (taas) toinen meinasi kärähtää. 

,

Vilhelmiinat

200 g voita
2 dl sokeria
3 rkl vaahterasiirappia
1 kananmunan keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa

Vatkaa voi, sokeri ja vaahterasiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna, vatkaa. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja sooda.
Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä jokaisesta pelin pituinen tanko. Pyöritys on näppärä tehdä leivinpaperin päällä, niin ei tarvitse sotkea pöytää. Aseta kaksi tankoa yhdelle pellille. Tangot leviävät uunissa.
Paista 175 °C noin 15 minuuttia. Leikkaa heti viipaleiksi.






Näinä aurinkoisina päivinä kahvi ja pikkuleivät ovat maistuneet taivaallisilta ulkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti