Nämä pikkuleivät saattavat näyttää maatiaismaisilta ja turhan simppeleiltä, mutta maussa on raikasta ja pehmeää sitruunaa sekä koukuttava lakristin maku muscovadosokerista.
Kevät on ollut hektinen, joten käsityöt ja uusien reseptien kehittely ja kokeilu ovat jääneet taka-alalle, vaikka kevään juhliin on tullutkin leivottua paljon. Juhlia varten on kuitenkin parempi leipoa ''varmempia'' ja hyväksitodettuja bravuurileivonnaisia, kuten macaronseja tai marenkeja.
Istuessani iltapäivää kaverini kanssa meillä saimme päähänpiston leipoa, koska keksipurkki oli taas kerran tyhjä. Mieluisaa pikkuleipäreseptiä emme löytäneet yhdestäkään leivontajulkaisusta, joten kehittelimme oman. Keksien ohje on yksinkertainen ja mielestäni sitruunan ja muscovadon yhdistelmä on herkullinen. Itse en juuri välitä lakritsasta, mutta muscovadosokerin lakritsimainen vivahde on hienostuneen maukas. Sitä paitsi, näitä keksejä on hauska maistattaa vierailla, jotka tunnistavat mausta kyllä sitruunan, mutta jäävät aprikoimaan tutun mutta silti vähän erilaisen lakritsiaromin kohdalla. Olomuodoltaan keksit ovat rapeita mutta pehmeitä.
Sitruuna-muscovadokeksit
150 g voita
1 dl ruokosokeria
0,5 dl muscovadosokeria
3 rkl hunajaa
1 kananmuna
5,5 dl jauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raasttuna
puolikkaan sitruunan mehu
Vatkaa voi, sokerit ja hunajan vaahdoksi. Lisää raastettu sitruunan kuori ja kananmuna. Sekoita ja lisää sitruunan mehu. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Pyörittele pehmeähköstä taikinasta palloja pellille. Muista jättää tarpeeksi leviämisvaraa pallojen ympärille. Paina palloja hieman niin ja paista pikkuleivät 180 °C kuparinruskeiksi, reilu kymmenen minuuttia. Annoksesta tulee n. kolme pellillistä keksejä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti